Auto kopen? Check eerst het kenteken voordat jij jouw aankoop doet

3 min gelezen

Een auto veilig kopen doe je door eerst het kenteken te halen door Kentekencheckonline.nl. Op de website kan je snel en gemakkelijk het kenteken van de wagen laten checken, en zo erachter komen of er geen fraude met het voertuig is gepleegd. Dit kan je snel laten doen met een gratis checkup of gebruik maken van een RDW  of NAP kenteken check waarbij je alle informatie over het voertuig onder ogen kan krijgen. Deze verschillende checks zijn zeer belangrijk als je bepaalde details over de auto te weten wilt komen en er zo achter kan komen of het voertuig in het geleden schade heeft geleden of dat ermee gefraudeerd is.

Een eenvoudige en gratis check

Als eerste kun je gebruik maken van een eenvoudige en gratis check van het voertuig door middel van het kenteken. Door het controleren van de wagen via het kenteken, kan je alle nodige informatie vinden die je nodig hebt voor het aanschaffen van de auto. Zo kan je niet alleen de kilometerstand en de schadehistorie van het voertuig achterhalen. Je kan via de check ook nog eens kijken wat de actuele waarde van de auto is en daarnaast ook nog eens de inruilwaarde van het voertuig kan zijn. Op die manier kan je zelf de beste inschatting maken of de auto een goede aankoop of dat je nog op zoek kan naar een beter voertuig.

De RDW check

Bij een RDW check van het kenteken van het voertuig krijg je snel alle informatie binnen over de wagen. De voertuiggegevens die tijdens de check naar boven komen, geven je een handig overzicht om te kijken in welke staat de wagen op het moment van de aankoop verkeert. Zo kan je onder meer zien of de auto in de afgelopen jaren schade heeft opgelopen. Dit is belangrijk om in te schatten in wat voor soort staat de auto op dit moment verkeert. Door van tevoren een RDW check te doen op de auto, ben je ervan verzekerd dat je alles te weten kan komen over het voertuig en je ook geen verkeerde aankoop doet en een voertuig in huis haalt dat veel schade geleden heeft.

De NAP check

Naast een RDW check via het kenteken van het voertuig kan je er ook voor kiezen om te gaan voor een NAP check van een wagen te laten uitvoeren. In tegenstelling tot de RDW check krijg je bij een NAP check geen uitvoerige informatie over het voertuig. De NAP check is namelijk volledig op de kilometerstand van de wagen. Aan dit enkele onderdeel kan je echter al snel zien of er fraude is gepleegd met het voertuig door de teller terug te draaien voor de aankoop.

Door een kenteken check uit te voeren, kan je niet alleen zien of de auto die je wilt kopen nog in een goede staat verkeert. Je kan namelijk ook zien of er niet gefraudeerd is met de wagen. Deze uitgebreide en toegankelijke checks geven je kortom de mogelijkheid om te kijken dat je geen miskoop begaat en kan je met de gegevens een weloverwogen keuze maken of je de wagen daadwerkelijk wilt kopen.