Autoverzekering berekenen door een autoverzekeringssimulatie

2 min gelezen

Waarschijnlijk heb je al een autoverzekering. Je voelt je goed beschermd bij eventuele schade en ongevallen en betaalt braaf maandelijks je premie. Toch loont het de moeite om eens de websites van de verschillende autoverzekeraars af te gaan en door middel van een autoverzekering simulatie de prijs van een nieuwe autoverzekering te laten berekenen. Je zou zo maar eens geld kunnen besparen. Hoe dit kan? Verzekeraars geven vaak korting aan nieuwe klanten. Daarnaast kun je door verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken de goedkoopste offerte vinden en op deze manier de goedkoopste autoverzekering afsluiten.

Bespaar op je autoverzekering door een autoverzekering simulatie

Natuurlijk wil jij ook geld besparen op je autoverzekering. Het bedrag dat je kunt besparen verschilt per persoon, maar kan toch flink oplopen als je even wat rondspeurt op de websites van de verschillende aanbieders. Als je via een autoverzekering simulatie de prijs van je autoverzekering laat berekenen ben je overigens niet verplicht om deze verzekering ook daadwerkelijk aan te schaffen. Je kunt dus bij verschillende verzekeringsmaatschappijen een berekening laten maken en een offerte aanvragen om uiteindelijk tot een weloverwogen besluit te komen. Door een vergelijking te maken weet je zo snel mogelijk welke aanbieder jou het beste en het goedkoopste verder kan helpen.

Hoeveel kan ik besparen door een autoverzekering simulatie?

Doordat autoverzekeraars vaak kortingen geven aan nieuwe klanten kan het opnieuw berekenen van je autoverzekering je een gunstiger geprijsde autoverzekering opleveren. Ook de periode van het jaar kan belangrijk zijn om mee te nemen in je vergelijkingsronde. Laat je een offerte maken rondom de autosalons, dan is de kans groot dat je een lagere aanbieding krijgt dan in een andere periode van het jaar. Sommige autoverzekeraars stunten dan bovendien met aanbiedingsprijzen of bieden een maand gratis autoverzekering aan als extra stimulans om voor hun verzekeringen te kiezen. Hou wel altijd de kleine lettertje in de gaten, want je wilt uiteraard wel dat je verzekering zo volledig mogelijk is en je zo all-risk mogelijk verzekerd bent.

Hoe maak je een autoverzekering berekening?

Door het invullen van een online autoverzekering simulatie kun je de prijs van je eventuele nieuwe autoverzekering berekenen. Hiervoor zijn wel een aantal persoonsgegevens nodig. Gegevens die je verzekeraars nodig heeft om tot een zinvolle berekening te komen zijn bijvoorbeeld je geboortedatum, het jaar waarin je je rijbewijs hebt gehaald, het merk van je auto, het bouwjaar van je auto en de huidige waarde van je auto. Soms vragen ze ook naar een aantal details uit je huidige verzekering.  Wee je hoeveel je per jaar rijdt en hoe vaak je op de weg zit? Ook dit zijn gegevens waar de verzekeraar rekening mee houdt bij het opstellen van een berekening voor jouw autoverzekering. Voordelig of nadelig voor het uiteindelijke bedrag kan je ongevallengeschiedenis zijn. Ook hier mag naar gevraagd worden bij het bepalen van de kosten voor jouw verzekering. Rijd je al jaren schadevrij dan zal je verzekeringsbedrag lager uitvallen dan als je regelmatig schade rijdt. Handig als je hier alvast rekening mee kunt houden.

Meer verhalen