Geld lenen voor een auto? Dit zijn je opties

1 min read
geld lenen voor auto

Een auto is duur. Het is dan ook meestal iets dat je niet zomaar volledig in je eentje kunt betalen. Geld lenen voor een auto is gelukkig goed mogelijk. Althans, onder de juiste voorwaarden. Hoe het werkt? Dat lees je hier.

Geld lenen 

Allereerst is het goed om te weten dat geld lenen bepaalde verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Je moet namelijk rente betalen over het bedrag en uiteindelijk moet je het ook weer terugbetalen. Onderschat dat niet. Het is een last op je schouders dus het is goed om te zorgen dat je niet te lang aan je lening vast zit. Kan jij het binnen een jaar terugbetalen? Dan betaal je onder de streep veel minder dan wanneer je er drie jaar over doet. Dat komt allemaal door die rente. 

Sparen voor een auto

Vormen van lenen voor een auto

Er zijn een aantal vormen waarin je geld kunt lenen voor een auto die allemaal voor- en nadelen hebben. De meest gangbare methoden zijn:

  • met een persoonlijke lening
  • financiering via een dealer
  • private lease

Een persoonlijke lening is wellicht de meest overzichtelijke manier om het aan te pakken. Zo’n lening staat op jouw naam, heeft algemene voorwaarden en is vaak via je bank geregeld. Je weet precies wat je krijgt en ontvangt het geld meestal gewoon op je rekening. Private lease is een ander verhaal maar heeft ook zeer gunstige voorwaarden. Je betaalt dan in feite elke maand een stukje van je auto af tot deze volledig van jou is.

geld auto