Schokdempers van Koni: verbeter de wegligging

2 min gelezen

Iedere automobilist wil het meeste uit zijn of haar voertuig halen. Het laten vervangen van de standaard schokdempers door betere en meer sportieve modellen is een van de meest effectieve manieren om dat te doen. Met sportieve verlagingsveren, bijvoorbeeld van het bekende merk Koni, kan de auto een stuk lager op de weg komen te liggen. Met een lager zwaartepunt verandert het gedrag van de auto drastisch ten goede: als bestuurder heb je veel meer controle in de bochten en meer comfort tijdens het rijden. Bovendien ziet het er een stuk sportiever uit! Wil je de auto meer dan 40 millimeter verlagen, dan is het ook verstandig om de standaard schokdempers te vervangen voor een meer sportief model.auto

 

Met Koni schokdempers houd je steeds perfect wegcontact

Koni is een zeer bekend merk, dat al jarenlang de beste auto-onderdelen levert. De producten van Koni worden gebruikt tot in de Formule 1-raceautos: dan weet je zeker dat het van goede kwaliteit is. Op het gebied van verlagingssets, veren en schokdempers is de ervaring en precisie van Koni dan ook ongeëvenaard. Wil je de auto méér dan 40 millimeter verlagen, dan is het vaak ook nodig om de standaard schokdempers te vervangen voor sportdempers. Die zorgen ervoor dat de wielen, zelf met een zeer lage wegligging, perfect in contact blijven met de weg. De meer luxe modellen schokdempers maken het zelfs mogelijk om de hardheid in te stellen door middel van een knop. Doordat je direct invloed kunt uitoefenen op de stugheid van de dempers, gaat de performance van de auto er spectaculair op vooruit tijdens sportief rijden, maar kun je ook terugschakelen op wat minder stugge dempers in normale rijsituaties.

 

Wanneer moet je schokdempers vervangen?

Standaard schokdempers zijn sterk onderhevig aan slijtage. Zo nu en dan is het dan ook nodig om schokdempers te vervangen. Merk je dat de auto niet goed te controleren is tijdens het nemen van bochten, heb je opmerkelijk veel last van zijwind of duikt de voorkant van de auto omlaag tijdens het remmen, dan zou het wel eens kunnen zijn dat de schokdempers aan vervanging toe zijn. Dat is een prima moment om te kiezen voor schokdempers van Koni – je haalt dan wereldklasse in huis. Koni levert geschikte schokdempers van hoge kwaliteit, voor vrijwel ieder model auto, en bovendien voor ieders smaak: van dempers gericht op rijcomfort en kwaliteit tot sportieve dempers die de auto een sportieve boost geven.