Welke motorjas past bij jou?

2 min gelezen
motorjas

Zit jij graag op de motor? Je bent niet de enige! Een goede motorrijder moet echter wel een goede motorjas hebben. Niet alleen om jezelf te beschermen maar ook omdat het er gewoon gaaf uitziet. Benieuwd welke motorjas het beste bij jou past? Er zijn meerdere soorten:

  • jassen voor heren of dames
  • doorwaai jas
  • leer of textiel
  • hoodies
  • waterdichte jassen

Hoe je wil rijden en waar

Welke motorjas je nodig hebt, hangt allereerst af van waar je gaat rijden, hoe en wanneer. Ga je bijvoorbeeld op een motorreis door een warm land? Dan wil je misschien wel een doorwaai jas want dan heb je het wat frisser. Rijden in de zon kan al snel bloedheet worden en dan is zo’n waterdichte, leren jas echt compleet onnodig. Rij je echter vaak in Nederland en ook in de winter? Dan heb je te maken met lage temperaturen, veel wind, regen en zelfs hagel als je pech hebt. Het is niet aan te raden dan met je motor de weg op te gaan maar als je er toch in beland dan is het wel heel belangrijk dat je zo goed mogelijk beveiligd bent en warm blijft.

motorjas

Het model

Natuurlijk mag je ook gewoon een beetje letten op wat jij mooi vindt. Je moet er toch ook goed uitzien! Kies dus een heren- of damesmodel afhankelijk van welke pasvorm je mooi vindt. Ga voor een hoodie als je een stoere, nonchalante look wil. Kies leer voor koude dagen als je er echt als een motormuis bij wil zitten.