Zo laat je een Auto importeren Duitsland

2 min gelezen
auto importeren duitsland

Voordelen 

Als je een auto importeren Duitsland en je kiest ervoor om dit vanuit Duitsland te doen zijn dit een aantal voordelen:

  • Prijsvoordeel, de prijzen in Duitsland liggen veel lager dan in Nederland. Bij sommige auto’s kan dit gewoon zo’n 40 % schelen! Dus mocht je een auto willen importeren doe dit dan uit Duitsland.
  • Groot aanbod van auto’s: Duitsland maakt enorm veel auto’s per jaar. Ze produceren er rond de 5 miljoen. Dit betekend dat je dus een groot aanbod hebt om uit te kiezen. 
  • Luxere uitvoeringen: Duitsland doet het als een van de beste met auto’s verkopen. Veel van de auto’s uit Duitsland hebben een luxere uitstraling dan andere auto’s. Hierdoor verkopen ze ook zo goed omdat het goede auto’s zijn, met een luxe uitstraling en ze prijs in verhouding met de kwaliteit is ook goed.
  • Europese garanties: Als je importeert vanuit Duitsland heb je alle voordelen die je hebt van importeren uit een EU land. Je hoeft geen of minder belasting te betalen en de levertijd duurt natuurlijk veel minder lang als je het zou transporteren naar Nederland. Waardoor het jouw ook weer minder geld gaat kosten.

Zelf importeren

auto importeren duitsland

Mocht je nou zelf een auto vanuit Duitsland willen importeren kan dat en het is helemaal niet zo moeilijk, dit zijn een aantal stappen die je moet volgen om dit voor elkaar te krijgen:

Stap 1: keuring, kentekenonderzoek. Voordat alles begint moet je kenteken goedgekeurd worden, als dit gedaan is kan de import verder gaan.

Stap 2: afgifte belastingaangifte: Laat alle informatie achter, doe dit zo snel mogelijk

Stap 3: na ontvangst belastingaangifte, direct betalen. Als je zo snel mogelijk alles betaald wat de belasting jou zo snel mogelijk laat weten, kan je verder naar de volgende stap. Hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voordat jouw nieuwe auto bij jouw op de stoep staat.

Stap 4: Na ontvangst kenteken: Als het kenteken ontvangen is moet je het nog laten keuren en wat andere administratieve dingen regelen. Nadat alles geregeld is heb jij binnen 4 weken een nieuwe auto!