Autosloperij 

2 min gelezen

Heb jij een auto-ongeluk gehad en ben je bang dat je auto het niet meer doet dan kom je vaak in aanraking met de sloop. Wanneer jouw auto een ongeluk heeft gehad dan moet de auto opnieuw gekeurd worden. Komt de auto niet door de keuring heen dan moet hij gemaakt worden zodat de WOK status van je auto af wordt gehaald. Als je auto echt heel erg stuk is dan kan het zijn dat de dagwaarde van de auto lager ligt dan de reparatie kosten. Het is dan erg nadelig om je auto te laten maken. Ga daarom rondkijken bij de autosloperij. Die zorgen er namelijk voor dat de auto van je naam wordt afgehaald. En jij gemakkelijk op zoek kan gaan naar een nieuwe auto. 

Wat gebeurd er met je auto

Stel je hebt toch de keuze gemaakt om je auto naar de autosloperij te brengen. Dan wil je wel graag weten wat er met je auto gebeurd. In dit stukje tekst gaan we je dat uitleggen. Als je auto bij de sloop is dan gaan ze kijken hoe zwaar de auto is en ze gaan denken over hoeveel de auto waard kan zijn. Als ze dat weten geven ze jou een vergoeding tussen de 150 en 900 euro. Dit hangt dus af van hoe zwaar en hoeveel de auto waard is. Als de auto bij de sloperij staan dan hoef je geen verzekering en belasting meer hoeft te betalen. Daarna halen ze de auto uit elkaar en gaan ze kijken welke onderdelen er nog zeer geschikt zijn voor de tweedehands verkoop. De onderdelen die daarna overblijven wordt ook een deel van naar de recycling gebracht. Welke onderdelen er weer daarna overblijven worden in een pers gestopt met andere overblijfselen van de auto’s. Hierna is het sloopproces klaar en kunt  snel op zoek gaan naar een nieuwe auto. 

Vaak hebben mensen ook de vraag hoe komt mijn auto bij een autosloperij? Het antwoord op deze vraag kan verschillend zijn. Als het een goede erkende sloopbedrijf is bij het RDW dan is de kans groot dat je auto opgehaald kan worden. Als dit niet kan dan moet je een sleepwagen of een busje regelen waar je auto in kan. Alleen het lastige is dat je die vervoersmiddelen niet zomaar kan regelen. Het zal dus langer duren totdat je auto van je naam af is.