Beenbeschermers voor scooters

2 min gelezen

De afgelopen jaren zijn beenkleden scooter wereldwijd steeds populairder geworden, die u kunt krijgen bij het scootercentrum. Niemand vindt het leuk om het koud te hebben. Beenbeschermers zijn er in verschillende vormen en maten om tal van scootermodellen te bedekken. De pasvormen en eigenschappen variëren ook, zodat u de beste beenbeschermer voor uw scooter krijgt. De belangrijkste elementen van een scooter beenbeschermer zijn bescherming tegen wind en regen, thermische eigenschappen om u warm te houden, uw zadel droog te houden terwijl u niet bij de scooter bent en vooral het verlengen van uw rijseizoen, zodat u het hele jaar door op de weg kunt blijven. Er zijn twee basisstijlen van bevestigingen, afhankelijk van uw scootermodel. Ofwel een versie met alleen riemen of riemen en schroeven. Schroefversie vereist alleen schroeven in gaten die al op de scooter aanwezig zijn. U hoeft nooit te boren of wijzigingen aan uw scooter aan te brengen. Nadat alle banden en/of schroeven zijn aangebracht, blaas je eenvoudig de anti-flap airbags op, klim je onder je hoes en daar ga je. Alle beenhoezen worden compleet geleverd met montage-instructies en u kunt ook enkele videoclips bekijken die laten zien hoe snel en eenvoudig de hoezen kunnen worden geïnstalleerd.

Waterdicht en thermisch

Een beenkleed scooter is volledig waterdicht, winddicht en hebben een zachte thermische voering van nepbont om ervoor te zorgen dat je volledig beschermd bent tegen de elementen. De hoezen kunnen het hele jaar door worden gebruikt en worden opgerold wanneer ze niet worden gebruikt, wat betekent dat die koude vroege ochtenden en donkere, kille avonden nog steeds lekker warm voor je kunnen zijn zonder dat je smoorheet wordt tijdens de middaghitte.

Anti-diefstal systeem

Beveiliging is prima voor modellen die op de scooter worden vastgeschroefd, maar hoe zit het met de beenkleding die alleen riemen gebruiken? Bij sommige beenbeschermers is er een metalen ring ingebouwd in de onderkant van de beenbeschermer, zodat je je veiligheidsketting er doorheen kunt steken en zo aan de scooter kunt bevestigen. Daarnaast hebben de meeste beenbeschermers de ‘onder zadelriem’.