Betekenis van autodemontage

2 min gelezen
Betekenis van autodemontage

Wat houdt autodemontage nou precies in? Er wordt veel over verteld en veel mensen vragen dat zich ook af. De autodemontage wordt veel gebruikt bij een autosloperijen die erkend zijn door RDW en ARN. Autodemontage is eigenlijk gewoon slopen van voertuigen, maar ze noemen het autodemontage. Er wordt erg veel geld verdiend met het nieuwe methode die de autosloperij gebruiken, de nieuwe methode van 2023 is een duurzame methode. Wanneer is het nou tijd dat jij jouw sloopauto naar de autosloperij stuurt voor een autodemontage? Wilt u meer hierover weten leest dan verder in dit artikel, daar staat meer informatie over dit onderwerp.

Wanneer is de tijd rijp voor de sloop?

Een tweedehands auto heeft een grotere kans bij het keuren voor APK dat de auto wordt afgewezen. De eerste optie die je dan hebt, is dat je de auto gaat laten repareren bij de autogarage. Er komt veel voor dat er hoge reparatie kosten zijn en daar baalt iedereen erg van. Als de kosten voor het laten maken van jouw auto hoger zijn dan de dag waarde van jouw auto heeft het weinig nut om de auto te laten repareren. Dan kan je terecht bij een schroot, daar kun jij jouw auto verkopen en dat is natuurlijk veel slimmer om te doen. Schroot is veel op zoek naar sloopauto’s omdat hun daar winst op kunnen maken. Het is erg voordelig voor jouw omdat de autosloperij jouw sloopauto komt ophalen.

Wat gebeurt er allemaal met je sloopauto in de schroot?

Als het voertuig aankomt gaat de autosloperij er snel mee aan de slag. Het eerste waarvoor ze zorgen is dat jij een vergoeding krijgt en een vrijwaring code. Het is erg belangrijk dat je kiest voor een autosloperij die erkend is door ARN en RDW want is het goed om papierwerk te hebben. Er wordt pas begonnen met de autodemontage als de papieren in orde zijn. Ze zorgen er eerst voor dat het veilig is en daarvoor halen ze gevaarlijke stoffen eruit gehaald zoals de accu Ze halen ook eerst de vloeistoffen eruit en als dat allemaal is gedaan beginnen ze met de auto-onderdelen te verwijderen van het voertuig alle goede auto-onderdelen worden naar een groot magazijn gestuurd zodat ze daar bewaard worden. Op het einde wordt het shredderbedrijf ingeschakeld, daar gaan de sloopauto’s heen als de sloopauto geen waarde meer heeft.