Bilstein als toonbeeld van innovatie

3 min gelezen

Auto liefhebbers weten dat je voor bepaalde auto onderdelen vaak bij dezelfde leveranciers uit komt. Dit zijn dan de gevestigde namen met een rijke geschiedenis aan kwaliteitsproducten, innovaties en bewezen resultaten. Naast dat het hierdoor lastig wordt voor nieuwkomers op de markt biedt dit echter ook een stukje zekerheid en vertrouwen, al geldt ook hier de stelregel dat voor kwaliteit zal moeten worden betaald.

Innovatie

Een van die gevestigde namen is Bilstein, bekend van de kwaliteitsschokdempers en al tientallen jaren een toonaangevende naam wanneer het op schokdempers aankomt met producten die zowel het rijcomfort als ook de prestaties van de auto beïnvloeden. De innovaties die het bedrijf heeft ontwikkeld worden vandaag de dag ook nog toegepast waarbij de gasdrukschokdemper wel de bekendste is. Ook vandaag de dag blijft Bilstein producten ontwikkelen die van invloed zijn op zowel de reguliere automarkt als ook die van bijvoorbeeld de Formule 1 en in de 24 uurs race van Le Mans worden toegepast.

Schokdempers worden reeds sinds de beginjaren van de automobiel toegepast al moet je je niet veel voorstellen van de conventionele schokdempers die op de eerste automobielen zaten gemonteerd. Het was begin jaren ’50 van de vorige eeuw dat Bilstein zich realiseerde dat er een hele markt was weggelegd voor kwalitatief goede schokdempers die de ongemakken van trillingen en schokken weg kon nemen bij de steeds snellere ontwikkeling van de auto. Dat dit ook een bijdrage zou leveren aan de verkeersveiligheid door een betere wegligging en rijeigenschappen van de auto’s was daarbij een bijkomend voordeel. Zoals al eerder genoemd werd vanuit deze gedachte de monotube gasdrukschokdemper ontwikkeld die in combinatie met de befaamde Duitse degelijkheid en kwaliteit in de autobranche al decennia lang als begrip geldt.

 

Huidige ontwikkelingen

Ook vandaag de dag blijft de auto industrie zich nog ontwikkelen en probeert men door continue innovatie van onderdelen vooruitgang te boeken op het gebied van prestaties en veiligheid. Door het combineren van de kennis en kunde van andere specialisten in de branche hoopt men bij Bilstein ook in de toekomst een belangrijke bijdrage te blijven leveren. Al sinds eind jaren ’80 is men een samenwerking aangegaan met ThyssenKrupp Technologies AG maar schuwt men ook niet om met andere fabrikanten binnen het eigen segment producten te ontwikkelen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling en productie van de Ibach Pro-systemen en Sport Systems welke worden geleverd met de Bilstein B6 Sport, Bilstein B8 Sprint of B14 Schroefset.

De autobranche staat niet stil en gezien de ontwikkelingen van de afgelopen jaren is dat dit in de nabije toekomst ook niet is te verwachten. Ditzelfde geldt ook voor de firma Bilstein en de andere onderdelen fabrikanten dus ook in de toekomst is er nog veel moois te verwachten.

Waar te kopen? Een partij die wij kunnen aanbevelen is Extreme-Carstyling.nl. Zij vallen op door de meest scherpe prijzen en uitstekende service. We hebben nog nooit zo positieve Trustpilot beoordelingen gelezen, ongelooflijk. En voor al die Nederlanders die verhuist zijn naar Groot Brittannië, goed nieuws, zij hebben ook een Bilstein UK shop. Ook daar natuurlijk uitermate scherp geprijsd, beduidend beter dan de Britse concurrentie.