De voordelen van een Tesla

2 min gelezen

Het merk Tesla is inmiddels een begrip geworden en steeds vaker zien we een Model S of een Model X rijden. Een Tesla ziet er natuurlijk spectaculair uit, maar het rijden van een Tesla heeft ook een hoop andere voordelen. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Beter voor het milieu

Een Tesla is een elektrische auto en daarmee is deze auto een stuk beter voor het milieu dan traditionele auto’s die vaak rijden op benzine of diesel! Een Tesla opladen doe je met behulp van een laadpaal.

Lage energiekosten

De exacte energiekosten zijn natuurlijk afhankelijk van het tarief van jouw stroomleverancier, maar je kunt er vanuit gaan dat de kosten liggen op minder dan 5 cent per kilometer. Dat is natuurlijk behoorlijk goedkoop als je het vergelijkt met auto’s die rijden op fossiele brandstof.

Vrijstelling door de overheid

De overheid wil elektrisch rijden stimuleren omdat het beter is voor het milieu. Als je een Tesla koopt, hoef je daarom geen BPM te betalen. BPM is een belasting die wordt geheven als je een personenauto importeert uit het buitenland. Naast de BPM, word je bij de aanschaf van een Tesla ook vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Denk je er over na om een Tesla te leasen? Dan heeft dit financiële voordelen voor de bijtelling!

Denk je erover na om een Tesla te kopen of te leasen? Verdiep je dan goed in de verschillende voor- en nadelen. Ben je reeds in het bezit van een Tesla en ben je op zoek naar een goede en betrouwbare laadpaal? Dan is een laadpaal van Engie een goede optie!