Een camper verzekeren? Allrisk is vaak de beste optie

2 min gelezen
Camper verzekeren

Wanneer je een camper aanschaft, dan zal dit voertuig automatisch een van je grootste bezittingen zijn. Dat je vervolgens een goede camper verzekeren afsluit over je camper is dan ook maar al te logisch. De beste en meest complete manier om je camper te verzekeren is zonder twijfel een allriskverzekering. Lees hieronder wat je van zo’n allriskverzekering kunt verwachten. 

Aanrijding door jouw schuld

Dat dit aspect onder een allriskverzekering valt is maar al te logisch. Je bent als eigenaar van een camper namelijk sowieso verplicht om een WA-verzekering af te sluiten, waarmee schade die je aan andermans bezittingen toebrengt wordt gedekt. 

Camper verzekeren

Botsing door andermans schuld

Mocht je ooit met je camper bij een ongeluk betrokken raken waarvan later wordt vastgesteld dat deze situatie niet jouw schuld was, dan word je met een allriskverzekering zonder twijfel schadeloos gesteld voor de schade die je dankzij dit ongeval heeft geleden. Dit aspect vind je niet bij alle soorten verzekeringen terug, maar dus wel bij allrisk.

Aanrijding met dieren of natuurlijke elementen

Een ander redelijk uniek facet van een allriskverzekering is dat mocht je onverhoopt ooit een aanrijding meemaken met natuurlijke elementen – zoals een wild dier op de weg, of misschien wel een omgewaaide boom – dat de schade die je hiervan ondervindt vergoed wordt. Dit is uiteraard een prettige gedachte, ook omdat je zelf meestal niets kunt doen aan het ontstaan van deze situaties.

Schade van buitenaf

Tenslotte ben je met een allriskverzekering verzekerd voor schade die van ‘buitenaf’ kan worden toegebracht aan je camper. Hierbij kun je ten eerste denken aan schade dankzij invloeden van het weer, met name regen, wind, sneeuw en onweer. Ook schade die door een onverhoopte inbraak kan ontstaan wordt vergoed.