Help! Mijn dochter gaat de weg op! En nu?

1 min gelezen

Kleine meisjes worden groot. Ook mijn dochter. Het lieve kind dat ik vroeger veilig op een skelter rond zag rijden blies laatst achttien kaarsjes uit. Ze is inmiddels geslaagd voor haar rijbewijs en mag de weg op.

Voor haar achttiende verjaardag kreeg ze van mij en haar moeder een autootje. Geen nieuwe, maar een kleine, moderne occasion waar ze de komende jaren maar heel veel kilometers mee moet gaan maken. We wilden een kleine wagen vanwege de wendbaarheid en we wilden een moderne wagen vanwege de veiligheid. Die keuzes waren zo gemaakt. Wat een klein beetje meer voeten in de aarde had, was het kiezen van een bijpassende autoverzekering.

Online snel gevonden

Een autoverzekering afsluiten voor je kind is best een ding. Je wilt natuurlijk een zo’n uitgebreid mogelijke dekking afsluiten voor een zo gunstig mogelijke maandpremie. Dat is een financiële afweging. Wat natuurlijk veel belangrijker is, is de wetenschap dat je kind goed verzekerd rondrijdt. De wetenschap dat we ons, mocht er onverhoopt iets gebeuren, niet druk hoeven te maken over zoiets triviaals als de schade-afhandeling, is me de maandpremie best wel waard.

Een ongeluk zit soms immers in een heel klein hoekje, maar met de autoverzekering van Allianz die wij voor onze grote kleine meid hebben afgesloten, hebben we haar een uitgebreide dekking meegegeven zodat we ons geen zorgen hoeven te maken over de centjes. Hopelijk houdt ze haar kleine, moderne autootje nog een hele lange tijd heel en rijdt ze heel veel veilige kilometers.