Het is verplicht om kleding motor te dragen en deze keuzes kun je maken

2 min gelezen

Heb je een motorrijbewijs en wil je een motor kopen? Dan heb je meer nodig dan alleen een rijbewijs en een motor. Je hebt ook speciale kleding motor nodig! Je bent zelfs verplicht om motorkleding te dragen wanneer je op een motor gaat rijden. Motorkleding is bijzonder, omdat de aanwezige CE-gekeurde bescherming ervoor zorgt dat je optimaal beschermd bent wanneer het fout gaat. Bijvoorbeeld als je lelijk ten val komt of met de motor uitglijdt. Lees onze blog als je meer wilt weten over motorkleding en welke keuzes je kunt maken.

Kies voor kleding motor die bij jou en bij jouw motor past

Met kleding motor kun je een look kiezen die bij jou en jouw motor past. Motorkleding kun je in verschillende maten, vormen en kleuren kopen. Je kunt een stoer jack van leer kopen terwijl de jas wel voldoende bescherming biedt als er iets fout gaat. Je kunt ook mooie motorhandschoenen en broeken aanschaffen en natuurlijk ben je ook verplicht om een helm te dragen. Die heb je dus ook nodig! Je kunt erop los combineren, want je hebt enorm veel keuze als je voor motorkleding gaat shoppen. De meeste mensen starten met de aanschaf van een jas en stellen hun outfit stap voor stap samen.

Kleding voor de beste bescherming

Kleding motor is verplicht, want de kleding zorgt ervoor dat je goed beschermd bent wanneer je op een motor rijdt. Het kan natuurlijk altijd een keertje fout gaan en je wilt geen verwondingen oplopen als je een keer uitglijdt of valt. Het is dan wel van belang om kleding met CE-level 1 of 2 aan te schaffen. Het is logisch dat kleding met CE-level 2 meer bescherming biedt dan kleding met CE-level 1. CE-gekeurde protectoren worden op bepaalde delen van de kleding toegepast. Denk dan aan de schouders, de ellebogen en de knieën die het zwaar te verduren krijgen als je valt of uitglijdt.

Kleding motor kopen? Enorm veel keuze

Als eerste koop je een mooie en comfortabele motorjas met CE-level 1 of 2 en vanuit daar kun je jouw outfit verder samenstellen. Ga voor een mooie bijpassende motorbroek en goede schoenen. Schoenen zijn belangrijk, omdat je jouw voeten en enkels optimaal moet beschermen. Daarnaast ben je ook verplicht om een helm en motorhandschoenen te dragen. Dat zorgt voor meer comfort en optimale bescherming op de motor.

Met mooie accessoires maak je jouw outfit compleet

Kleding motor moet functioneel en comfortabel, maar ook mooi zijn. Gelukkig is er voldoende keuze uit verschillende soorten maten, kleuren en stijlen als je gaat winkelen. Zorg er wel voor dat comfort en bescherming altijd op de eerste plek komen. Dan kun je niet alleen veilig, maar ook met een goed gevoel op een motor stappen. Vooral de CE-gekeurde protectoren zijn belangrijk, want dan ben je goed beschermt als je uitglijdt of valt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Je kunt je outfit verder afmaken met bepaalde accessoires. Denk dan aan regenkledij voor op natte dagen, een motorhelm en een warme motor sjaal.