Kies voor een gezellig uitje op een e-chopper

1 min gelezen
e chopper

Ben je op zoek naar leuke ideeën voor een uitje met de familie, je werk of vrienden? Wellicht is het huren van een e-chopper interessant. Het gebruik van een e-chopper is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ontspannen en onbezorgd op pad om de omgeving te verkennen, te picknicken, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden die het huren van een e-chopper jou biedt! Er zijn in Nederland verschillende partijen actief die deze e-choppers te huur aanbieden.  

E-chopper besturen met een rijbewijs 

e chopper

Voor het mogen besturen van een e-chopper moet de bestuurder minimaal 16 jaar oud zijn en een geldig rijbewijs hebben. Ook een brommercertificaat is voldoende om de e-chopper te mogen bedienen. Het voordeel van dit vervoermiddel is dat het apparaat maximaal 25 kilometer per uur gaat. De kans op gevaarlijke situaties onderweg is hierdoor klein! Je kunt de e-chopper op een fietspad gebruiken. Aangeraden wordt om een route te plannen van maximaal 50 kilometer. Houd er rekening mee dat er geen ruimte is om kinderen achterop mee te nemen.  

Milieuvriendelijke e-chopper steeds populairder 

e chopper

Reeds las je al dat de e-chopper aan populariteit wint. Het is een comfortabeler vervoermiddel dan de fiets, maar gaat minder hard dan de brommer. Ideaal, wanneer je bijvoorbeeld met mensen op hogere leeftijd op pad gaat. Voor hen is de fiets vaak net te vermoeiend. Ook biedt de e-chopper het voordeel dat deze volledig elektrisch werkt. Dit betekent dat het milieu niet onnodig zwaar belast wordt bij het gebruik hiervan.