Met deze tips ga je veilig de weg op

2 min gelezen

Het verkeer in Nederland wordt drukker en drukker. Volgens recente berichtgeving van het NRC is het aantal personenauto’s inmiddels gestegen naar ruim 8,5 miljoen (!). In het verkeer moet veiligheid natuurlijk voorop staan, maar weet jij wat je zoal kunt doen om ervoor te zorgen dat je veilig de weg op gaat? In dit artikel geef ik een aantal tips.

Zomer- of winterbanden

Als je veilig wilt rijden, is het van groot belang dat je auto voldoende grip heeft. Met name in de winter, wanneer de temperaturen over het algemeen lager liggen, gebeuren er nog al eens ongelukken omdat de bestuurders de controle over hun auto kwijtraken. De koude temperaturen, vaak in combinatie met sneeuw en gladheid, zijn daar de oorzaak van. Veel ongelukken kunnen worden voorkomen door te kiezen voor de juiste banden. Het weer is onvoorspelbaar, maar over het algemeen zit je goed als je van oktober tot en met april met winterbanden rijdt. Van april tot en met oktober is het aan te raden om met zomerbanden te rijden.

Zelf kun je een hoop doen!

Naast het laten plaatsen van de juiste banden, kun je ook een hoop zelf doen. Denk daarbij aan een aantal eenvoudige checks, zoals het controleren van de verlichting van je auto en de bandenspanning (het liefst eens per maand). Door de bandenspanning van je auto op peil te houden, slijten je banden sneller en heb je ook een hoger brandstofverbruik. Ook is het belangrijk om het oliepeil en het koelvloeistofniveau in de gaten te houden. Zo zorg je ervoor dat de motor van de auto in goede conditie blijft.

Heb je problemen met je auto, wil je je winterbanden laten vervangen voor zomerbanden of andersom, of ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen om veilig de weg op te gaan? Neem dan eens een kijkje op Vakgarage.nl of ga langs bij een Vakgarage bij jou in de buurt.