Schiphol

2 min gelezen

Het is bizar te noemen dat een land als Nederland, ons kleine kikkerlandje, een vliegveld heeft als Schiphol. Een vliegveld dat vanwege de grote en de invloed deel uit maakt van de landelijke economie en voor 2% bijdraagt aan de Nederlandse economie. Buitenlanders denken, misschien wel terecht, dat je vanaf Schiphol, heel Nederland kunt bereizen. Nederlanders, verwend als we zijn, denken daar anders over. Vandaar dat je ook in Friesland, Eindhoven, Lelystad en natuurlijk Rotterdam ook vliegvelden hebt liggen.

Vervoer naar Schiphol

Vervoer naar het vliegveld is altijd een wat stress volle gebeurtenis. Dit komt omdat je jouw vliegtuig niet wilt missen. Stel dat je trein net niet op tijd is of een storing heeft. Of wat als je met de auto in de file terecht komt.  Beide geen gekke gedachten in Nederland. Dit kan zomaar gebeuren. Wat moet je dan? Lopen naar Amsterdam? Ik probeer dergelijke zaken vaak te voorkomen of voor te zijn door het vervoer naar schiphol ver van te voren goed te regelen. Ik ga al mijn opties af, houdt rekening met mogelijke vertraging en bekijk de normale situatie op de weg richting Amsterdam. Is het vroeg voor de spits ga ik met de auto. Is er verwachte drukte op de weg ga ik met de trein. De snel trein tussen Amsterdam en Rotterdam is geweldig. Deze optie maakt het mogelijk om van punt A naar B in 30 minuten te reizen. Als ik iets moois zou moeten verzinnen aan Amsterdam was het de sneltrein terug van Amsterdam naar Rotterdam.

Met de taxi naar Schiphol

Ik hoor dat vrouwtje nog zeggen midden in Rotterdam met tegenzin maar ook enige paniek in haar stem: ”Taxi voor naar Schiphol alstublieft, ik moet hollen!” Arme vrouw ik hoop dat ze het uiteindelijk heeft gehaald. Ik ben blij dat ik dit soort zaken dus voor mij zelf vooraf en beter regel.