Sloopauto verkopen

2 min gelezen
Sloopauto verkopen

Het is goed om stil te staan bij het verkopen van jouw sloopauto aan de autosloperij. Het is pas een sloopauto als de reparatie kosten hoger zijn dan de dag waarde van de auto. Het is op dat moment erg logisch dat jij jouw sloopauto gaat verkopen aan een inkoper of aan een sloperij. Het lijkt alsof de autosloop de enige optie is voor de sloopauto, maar dat is niet zo. Je wilt bij het verkopen van je sloopauto zoveel mogelijk winst halen. Wij gaan jou uitleggen welke methodes er zijn die jij kunt gebruiken als jij een sloopauto gaat verkopen. Je kunt de sloopauto namelijk verkopen aan een autosloperij, maar ook via een advertentie op het internet. Wil je hier nou meer over weten lees dan dit artikel verder. 

Online advertentie plaatsen op het internet

Als jij jouw sloopauto gaat verkopen via een advertentie op het internet komen er veel nadelen kijken maar ook natuurlijk voordelen. Je kunt veel geld verdienen als jij jouw sloopauto gaat verkopen via een advertentie op het internet. Er zijn toch wat nadelen bij het verkopen via een advertentie op het internet, je bent namelijk erg veel tijd en moeite kwijt van het maken van goede foto’s en goede informatie. Doordat je veel informatie en goede foto’s gebruikt weet de koper wat hij koopt en loopt hij geen risico op een miskoop. Er is ook veel concurrentie bij het verkopen van een sloopauto via een advertentie op het internet. Doordat er veel concurrentie is duurt het maandenlang voordat je een koper krijgt, dat is natuurlijk erg nadelig. Om het maandenlang wachten te ver komen kun je naar de autosloperij gaan met jouw sloopauto. 

Je sloopauto verkopen aan de autosloperij

Het is dus een keuze om jouw sloopauto te verkopen aan een autosloperij. Als jij jouw sloopauto verkoopt aan een autosloperij ben je erg weinig moeite kwijt en ben je er een stuk sneller vanaf. De reden waarom het zo gemakkelijk en snel gaat, is omdat de autosloperij een ophaalservice heeft. Sommige hebben zelfs een 24 uur ophaalservice dat houdt dus in dat jij jouw sloopauto binnen 1 dag kwijt bent. Je krijgt uiteraard een vergoeding, de vergoeding is natuurlijk niet al te hoog omdat je een sloopauto inlevert. Met een sloopauto kun je namelijk niet veel, dus is het logisch. Je krijgt ook een vrijwaring code in je handen. Door een vrijwaring code staat jouw sloopauto niet meer op jouw naam zodat je geen maandelijkse kosten hoeft te betalen. Een makkelijke en snelle methode is dus een autosloperij.