Tips om in de winter op een motor te rijden

2 min gelezen

Het is heerlijk om op een motor te rijden. Je bent enorm wendbaar en je kunt de motor overal parkeren. Het is dus ideaal om op de motor te rijden. De meeste motorrijders rijden hun motor alleen in de zomer. Dat is natuurlijk logisch, want het is in de zomer doorgaans een stuk warmer en mooier om te rijden. De echte diehards pakken ook hun motor in de winter uit de schuur. Het rijden in de winter is wel een stuk gevaarlijker dan in de zomer. Wil je weten hoe je je het beste kunt voorbereiden op het motorrijden in de winter? Lees dan snel verder!

Tip 1: Banden

De eerste tip om op een motor te rijden in de winter is om de juiste banden te hebben. Het is in de winter natuurlijk een stuk natter en kouder dan in de zomer. Om die reden is het dus ook een goed idee om winterbanden onder je motor te zetten. Op deze manier heb je meer grip als het een keer heeft geregend of gesneeuwd. Je gaat minder snel glijden en daardoor is het dus een stuk veiliger. Je kan de winterbanden kopen en laten plaatsen bij Arie Molenaar Motors.

Tip 2: Kleding

De tweede tip is om juiste kleding te hebben. Je hebt natuurlijk al wel een mooie zomeroutfit voor op de motor, maar deze is voor de winter veel te koud. Je zit immers buiten en je hebt last van de koude wind. Zorg er daarom dus voor dat je goed ingepakt op pad gaat. Een winddichte jas is bijvoorbeeld echt een must. 

Tip 3: Helm

De derde en laatste tip is om eens goed naar je helm te kijken. Je hebt natuurlijk al een goede helm, maar is deze helm ook geschikt voor een regenbui? Kun je na de regen of sneeuw nog wel iets zien? Laat er een waterafstotende laag overheen maken. Hierdoor heb je altijd goed zicht.