Waar moet je op letten als je een auto importeert vanuit Duitsland?

2 min gelezen

Een tweedehands auto kopen uit ons buurland Duitsland kan enorm veel voordelen hebben. Het is ten eerste vaak een stuk goedkoper in aanschaf. Vooral als je een auto tussen de 6 en 36 maanden oud gaat kopen. Een ander groot voordeel van een auto kopen in Duitsland is dat Duitsers over het algemeen beter voor hun auto’s zorgen dan Nederlanders. Daarom kun je er eigenlijk altijd vanuit gaan dat een Duitse auto goed is onderhouden en enorm goed is uitgerust. Toch zijn er altijd nog een aantal dingen waar je op moet letten als je een auto uit Duitsland gaat kopen. Wil je weten waar je precies op moet letten als je een auto uit Duitsland gaat importeren? Lees dan snel verder!

Transport

Een van de eerste dingen waar je op moet letten als je een auto gaat importeren is het autotransport Duitsland. Een auto die je in Duitsland koopt moet doorgaans een stuk verder reizen om bij jou thuis te komen dan een auto uit Nederland. Het is daarom soms nog wel een dingetje als je de auto naar Nederland toe wilt krijgen. Je kunt er natuurlijk zelf in gaan rijden, maar het is nog makkelijker om de auto op transport te zetten. Een betrouwbare partij daarvoor is Transporting Wheels. Transporting Wheels zal er voor zorgen dat jouw nieuwe auto veilig aan komt in Nederland!

Aankoopkeuring

Als je een auto in Nederland gaat kopen ga je er vaak eerst zelf eventjes naartoe. Tijdens het bezoek kun je een proefrit maken en neem je de auto natuurlijk even goed onder de loep. Als je een auto in Duitsland koopt is de kans dat je er eerst naartoe gaat een stuk lager. Je gaat immers niet snel acht uur rijden om naar een auto te kijken. Het is om die reden een goed idee om een onafhankelijke aankoopkeuring te laten doen. Hierdoor gaat een onafhankelijke partij jouw potentiële nieuwe auto volledig voor je keuren.