Waarom kiezen voor een siliconen slang?

2 min gelezen
Siliconen slang

De meeste auto’s zijn nog uitgerust met rubberen slangen. Als een van deze slangen kapot gaat, denk je wellicht dat je hem ook moet vervangen met een rubberen slang. Het is echter veel beter om de rubberen slang te vervangen door een siliconen slang. Dit materiaal is wel iets minder voordelig, maar het biedt ook verschillende voordelen. In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Flexibiliteit

Siliconen slang

Een groot voordeel van een siliconen slang is de hoge mate van flexibiliteit. Omdat het materiaal zo flexibel is, is een siliconen slang heel eenvoudig te monteren. Je plaatst hem eenvoudig op de juiste plek en hij sluit goed aan. Zeker als je al iets meer ervaren bent met klussen aan je auto is het monteren van een siliconen slang geen lastige klus.

Duurzaam materiaal

Siliconen is niet alleen heel flexibel, maar ook duurzaam! Het is zeer stevig materiaal en het droogt minder snel uit dan rubber. Hierdoor gaat het lang mee en hoef je de slang minder snel weer te vervangen.

Siliconen slang

Bestand tegen vloeistoffen en temperatuurverschillen

Doordat siliconen slangen goed bestand zijn tegen diverse vloeistoffen én temperatuurverschillen kunnen ze voor veel toepassingen worden ingezet. Zo kun je siliconen slangen goed gebruiken voor lucht- en watersystemen. Siliconen slangen met een speciale coating aan de binnenzijde kunnen ook worden ingezet voor olie- en brandstofsystemen. Verder zijn siliconen slangen goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ook de levensduur wordt verhoogd.

Eenvoudig verwijderbaar

Rubberen slangen zijn niet altijd even makkelijk te verwijderen. Het rubber kan zich namelijk samenvoegen met andere materialen. Dit gebeurt niet bij een siliconen slang, waardoor dit soort slangen veel eenvoudiger te verwijderen zijn.