Wanneer weet je of de tijd rijp is voor de autosloperij?

2 min gelezen
Wanneer weet je of de tijd rijp is voor de autosloperij?

Is het verstandig om jouw auto te verkopen aan de schroot? Veel mensen vragen dat zich af. Er zijn verschillende redenen met allemaal voordelen. Er bestaan uiteraard ook wel nadelen, maar dat heb je bij beschikbare methode van het verkopen van een sloopauto. Bij een tweedehands auto moet je jouw voertuig jaarlijks laten keuren voor APK. Als jij niet door de keuring komt ga je hem natuurlijk repareren, maar soms is dat een probleem want dan zijn de kosten van het repareren duurder dan de dagwaarde van het voertuig. Als je op dat punt zit dan wordt jouw auto officieel een sloopauto genoemd en kan je die het beste verkopen. Veel mensen kiezen ervoor om de sloopauto te verkopen met een advertentie, maar de autosloperij heeft toch meer voordelen dan het verkopen via een advertentie. 

Tijd besparen met de autosloperij

Je wilt er zo snel mogelijk af komen bij het verkopen van een voertuig. Het is erg handig om jouw sloopauto te verkopen aan de autosloperij omdat je meestal op zoek bent naar een nieuwe auto. Je kunt snel van jouw auto af zijn omdat sommige autosloperij zelfs jouw auto binnen 24 uur ophalen hoe fijn is dat. Je krijgt meestal een vrijwaring code in je handen. Wat houdt een vrijwaring code nou precies in? Een vrijwaring code zorgt ervoor dat jij niks meer hoeft te betalen voor jouw voertuig, geen belasting en geen verzekering. Het voertuig wordt eigenlijk gewoon van jouw naam gezet. Het beste is jouw auto inleveren bij een autosloperij, want via online met een advertentie jouw voertuig verkopen duurt lang en kost erg veel moeite. Je bent veel sneller klaar bij een autosloperij, je krijgt natuurlijk wel minder geld voor het voertuig.

De taxatie bij de autosloop

Je wilt natuurlijk niet voor niks jouw sloopauto geven aan de autosloop. Het is erg fijn want je krijgt er uiteraard een vergoeding voor en je bent snel van jouw voertuig af. Bij het inleveren van jouw sloopauto verschilt de vergoeding door het model en type auto dat jij inlevert. Ze gaan goed kijken naar het gewicht van het oud ijzer en ze gaan ook de auto-onderdelen eronder uit halen dat noem je ook wel autodemontage. Als er goede herbruikbare auto-onderdelen onder zitten worden deze goed schoongemaakt zodat ze later de auto-onderdelen kunnen verkopen. Het is erg fijn om jouw sloopauto in te leveren bij een autosloperij omdat je snel van jouw auto af bent plus je krijgt een vrijwaring code en een vergoeding.