Alles over autoverzekeringen

2 min gelezen

Ben je van plan een auto aan te schaffen, dan ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit staat namelijk in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen. Deze wet geldt niet alleen voor mensen die in het bezit zijn van een auto, maar ook voor mensen met een motor -of bromfiets. Stel je eens voor dat je met jouw auto schade verricht aan een ander en je hebt geen autoverzekering, dan zal het jou een hoop geld kosten om de schade van de ander te dekken. In deze gevallen zijn er dan een aantal autoverzekeringen die niet alleen de schade van een ander vergoedt, maar ook de schade die je zelf hebt verricht. Open kentekencheck.eu voor het afsluiten van een autoverzekering.

Soorten autoverzekeringen

Er zijn drie soorten autoverzekeringen, namelijk:

  • WA-verzekering (wettelijk aansprakelijkheidsverzekering)
    In de landen van de Europese Unie is het verplicht om ten minste deze vorm van autoverzekering te hebben. Heb je bijvoorbeeld met de auto schade verricht aan een ander of de spullen van een ander, dan ben je volgens de wet aansprakelijk hiervoor en je zal het moeten betalen. Bij het afsluiten van de WA-verzekering, hoef je niet zelf voor de schade te betalen, dit wordt door de verzekering gedaan.
  • WA + beperkt casco autoverzekering
    Deze verzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar je bent dan wat meer verzekerd van de schade die je veroorzaakt. Deze verzekering vergoedt schade bij brand, diefstal, ruitschade, stormschade en botsingen met dieren. Indien jij zelf schade verricht aan je auto, dan wordt deze niet gedekt.
  • All risk autoverzekering
    De all risk autoverzekering wordt ook wel WA + casco autoverzekering genoemd en het is de meest uitgebreide verzekering. Bij deze vorm van verzekering wordt de schade die jij verricht aan je auto ook verzekerd. Deze verzekering beschikt daarom ook over de hoogste premie.