Drie redenen om een speedbootverzekering af te sluiten

3 min gelezen

Voor het merendeel van de mensen die eigenaar zijn van een speedboot geldt dat ze in de praktijk de keuze maken om daarvoor een geschikte verzekering af te sluiten. Een speedbootverzekering afsluiten zorgt er in de praktijk voor dat je een keuze zal moeten maken tussen verschillende soorten dekkingen. Zo kan je kiezen voor een vaargebied dat uitsluitend betrekking heeft tot Nederland, maar is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een vaargebied dat internationale dekking verleent. In ieder geval, twijfel jij nog over het verzekeren van jouw speedboot? Dan hebben we op deze pagina alvast drie goede redenen op een rijtje gezet om dat toch maar te doen. Ontdek ze snel!

Een speedboot kopen gaat gepaard met stevige kosten

Het aankopen van een speedboot vereist in de praktijk uiteraard altijd een meer dan aanzienlijke investering. Zoveel spreekt voor zich. Eén enkel ongeval op het water zou er echter in de praktijk zomaar voor kunnen zorgen dat je de volledige waarde van deze boot in één klap in rook ziet opgaan. Dat kan uiteraard in het geheel niet de bedoeling zijn, integendeel. Om dit te kunnen voorkomen spreekt het voor zich dat het afsluiten van een speedbootverzekering een prima keuze is. Op die manier kan je er namelijk op rekenen dat je bij schade een beroep kan doen op de diensten van een verzekeraar om deze op z’n minst gedeeltelijk gedekt te kunnen zien worden. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je de keuze hebt gemaakt om een speedboot aan te kopen is de volgende logische keuze altijd het afsluiten van een speedbootverzekering. Zoveel spreekt voor zich.

Welk type speedbootverzekering ga je afsluiten?

Ga je een speedbootverzekering afsluiten? Wees je er dan altijd van bewust dat er een keuze zal worden gemaakt tussen drie verschillende opties. De drie mogelijkheden waar je een keuze tussen zal maken zijn in de praktijk degene die je hieronder aantreft:

  1. De WA-verzekering voor schade aan de boot van derden;
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering;

Voordat je een bepaalde speedbootverzekering af gaat sluiten dien je altijd grondig te controleren van welke dekkingen en kosten er bij de keuze die je gaat maken nu precies sprake is. Enkel en alleen wanneer je dat doet zal je immers tot de vaststelling komen welke van de verschillende speedbootverzekeringen op de markt voor jou nu echt de meest interessante keuze is.

Let op het vaargebied dat is gedekt!

Ga je een speedbootverzekering afsluiten? In dat geval is het altijd van cruciaal belang om stil te blijven staan bij het vaargebied dat wordt gedekt. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een eenvoudige kwestie, maar dat is het niet. Nog steeds komt het in de praktijk ontzettend vaak voor dat mensen blind kiezen voor het afsluiten van een speedbootverzekering welke alleen maar beschikt over een gedekt vaargebied dat zich beperkt tot Nederland. Dit gezegd hebbende kan dit in de praktijk helemaal niet interessant zijn. Dit niet in het minst op het moment dat je ervoor kiest om met jouw speedboot naar het buitenland op vakantie te gaan. In dat geval is kunnen rekenen op een uitgebreider vaargebied voor wat jouw speedbootverzekering betreft zeker de moeite waard.