Een dag Bretagne

2 min gelezen

Wil je met de trein naar Bretagne in Frankrijk? Frankrijk is het eerste land binnen Europa die gebruik maakte van hogesnelheidstreinen. De meest bekende zijn de TGV en de Thalys. De Thalys heeft een hogesnelheidsverbinding van Rotterdam naar Parijs.

Met de trein naar Bretagne is een minder goede optie als je het liefst op vakantie gaat om de zon te bezoeken. Het wisselvallige weer in Bretagne maakt dit onzeker. Wil je met de trein naar Bretagne om een actieve vakantie te ervaren? Dan is dit de perfecte locatie. Je vindt hier mossels, oesters en ook kreeften op de zandbanken.

Als je met de trein naar Bretagne gaat, is het bezoeken van de meest beroemde attractie van Bretagne een grote aanrader. Dit is de menhirs. Naast deze bekende attractie, is er nog veel meer te zien. Zo kan je als je met de trein naar Bretagne gaat de prachtige en historische dorpen en stadjes bevinden. Ga terug naar de geschiedenis van jaren geleden in de streek Tréguier.

Let wel op als je met de trein naar Bretagne wilt gaan. Het plaatsje is namelijk vrij dun bevolkt. Dit maakt dat het openbaar vervoer in Bretagne schaars is. Wil je toch met de trein naar Bretagne? Advies is om dan van Paris Montparnasse met de trein over te stappen naar Guingamp. Vervolgens kan je een auto huren in Guingamp.

Kom je met de trein richting Bretagne, dan kan je dus het beste reizen via Guingamp. Vlakbij dit station is een autoverhuur aanwezig. Wil je duurzaam reizen in Bretagne? Kijk dan vooraf even of er een elektrische auto aanwezig is. Of neem bijvoorbeeld je e-bike mee naar Frankrijk. Als je met de trein naar Bretagne reist, is het mogelijk je elektrische fiets mee te nemen. Dit scheelt een hoop geregel, geld en je bespaart ook nog eens het milieu door tijdens je vakantie de elektrische fiets te gebruiken.

Kijk op Sustainaway.nl voor het meest recente aanbod.