Een brommer van Kymco is veiliger

2 min gelezen

Een brommer van Kymco is veiliger

 

Toen mijn zusje vertelde over de brommer van Kymco die ze op het oog had, was ik eerst een beetje verbaasd, ik wist helemaal niks van haar plannen een eigen brommer aan te schaffen. Natuurlijk ben je in eerste instantie bezorgd, omdat het een voertuig is dat zich toch een stuk sneller dan een fiets in het verkeer beweegt. En toch heeft ze me gerust kunnen stellen en ben ik helemaal overtuigd geraakt zelfs. Mijn zusje stelde me in eerste instantie gerust met het feit dat deze brommer van Kymco niet harder dan 25 kilometer per uur rijdt en dat ze daarmee dus sowieso al op safe speelt. Ik ken mijn zusje en zij is er niet de persoon voor ‘m op te gaan voeren en er stoer mee te doen of er wedstrijdjes en dergelijke mee te rijden. Dat is haar doel ook helemaal niet, ze wil zich enkel op een veiligere manier in het verkeer begeven. En juíst op een scooter is ze inderdaad veiliger denk ik. Want wij wonen nogal een eind verwijderd van de rest van de wereld, we wonen helemaal achteraf op een boerderij en alleen al de afstand naar haar middelbare school is ruim vijftien kilometer. Natuurlijk is het heerlijk hier in het midden van de natuur te zitten maar ik weet maar al te goed dat je op die leeftijd heel andere dingen wilt doen, dat het hangen met vriendinnen en het uitgaan en dergelijke veel belangrijker is voor haar nu. En momenteel kan ze niet eens bij een vriendin eten omdat ze niet ‘s avonds alleen naar huis mag fietsen. Daardoor wordt haar leven natuurlijk beperkt – en daarom snap ik dat een brommer van Kymco juist veiliger is!