De voordelen van private shortlease

1 min gelezen
Private shortlease

Kopen, leasen, huren, en in welke vorm? Of je nu kiest voor private shortlease, tweedehands kopen, nieuw kopen of een andere leasevorm: elk heeft zijn voor- en nadelen. Overweeg jij private shortlease maar heb je geen idee wat er allemaal bij komt kijken? Lees dan gauw verder. 

Snel opzegbaar

Private shortlease

Een groot voordeel van private shortlease is het feit dat je niet te lang vastzit aan een overeenkomst. Bij sommige aanbieders kun je zelfs al na slechts en maand opzeggen. Natuurlijk is dat wel heel kort, maar een vrij opzegbaar leasecontract kan voor velen een uitkomst bieden. Vooral voor mensen die nog niet weten in welke situatie ze over een jaar of enkele jaren zitten met betrekking tot woon-werkverkeer kan dit een gunstige oplossing zijn. Dat geldt ook voor mensen die om andere omstandigheden liever niet lang vastzitten aan een kredietvorm. 

Geen melding bij het BKR bij private shortlease

Private shortlease

Bij bepaalde vormen van private shortlease is er een aspect dat velen aanspreekt: een private shortlease overeenkomst bezorgt je geen registratie bij het BKR. Bij het afsluiten van een hypotheek of andere kredietvorm kijkt een aanbieder altijd naar jouw registraties bij het BKR en zullen ze dit meenemen in de berekening van jouw krediet. 

Sta je dus bijvoorbeeld op het punt een huis te kopen? Dan kan private shortlease de uitkomst bieden omdat je overeenkomst niet mee wordt genomen. Zo heeft shortlease een heleboel voordelen die niet over het hoofd mogen worden gezien.