De waarde van je motor bepalen

2 min gelezen

Heb je altijd willen weten hoeveel je motor nu precies waard is? De marktwaarde van je motor is niet alleen leuk om te weten, het is ook heel belangrijk voor andere zaken.

Het is erg handig om de marktwaarde te weten voor de verzekering, maar ook als je eventuele schade hebt is de optie om de motor te verkopen soms wel beter.

Maar hoe bepaal je nou precies die dagwaarde van je motor? Om dit te bepalen heb je wat hulp nodig. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die voor jou de marktwaarde kunnen schatten zodat jij ongeveer weet voor hoeveel je jouw motor kan verkopen. De dagwaarde motor kan moeilijk in te schatten zijn voor niet ervaren mensen, daarom bestaat deze hulp zodat jij een eerlijke prijs kan krijgen.

Hoe bepaal je jouw dagwaarde?

De dagwaarde motor kan je wel ongeveer inschatten door soortgelijke motors tweedehands op te zoeken. Maar dit is niet heel betrouwbaar aangezien de motoren online fout qua prijs kunnen zitten. Zodadelijk verkoop je jouw motor voor veel lager dan hij eigenlijk waard is omdat je die prijs online zag.

Als je nou een professionele beoordeling van je motor wilt dan is het enige wat je moet doen jouw gegevens doorgeven. Onder deze gegevens wordt bedoeld het model en mogelijke schade die de motor bevat. Samen met wat foto’s krijg in korte tijd meerdere prijzen aangeboden van verschillende inkoopbedrijven.

Bevalt de verkoopprijs je?

Als het nu blijkt dat de gegeven verkoopprijs van de inkoopbedrijven erg goed is, kan je kiezen om je motor te verkopen aan de site. Dit gaat erg makkelijk, het enige wat je moet doen is je gegevens invullen en wachten op de prijzen. Wanneer je het bod accepteert dan wordt de motor gratis opgehaald.

Dit hele process gaat erg snel en is ook zeer betrouwbaar, er zijn vele klanten voor je geweest. Door je motor te verkopen aan deze inkoopbedrijven weet je dus zeker dat je snel en kosteloos je motor kan verkopen voor een goede prijs.