Welk type palletwagen is het meest geschikt voor uw bedrijf?

2 min gelezen

Een palletwagen is een handige manier om pallets te verplaatsen van plek maar ook om de pallets op de juiste stelling te krijgen en ze er juist weer van af te krijgen. Wanneer je een magazijn hebt of andere werkplekken waar je in aanmerking komt met pallets, kan je een palletwagen dus eigenlijk niet missen in je bedrijf. Het is alleen wel belangrijk dat je kijkt naar wat voor een palletwagen jouw bedrijf nodig heeft. Zo zijn er veel verschillende modellen en komen er ook steeds meer nieuwe bij.

De juiste palletwagen kiezen

Voordat je een keuze maakt voor het juiste type palletwagen voor jouw magazijn of bedrijfsterrein, is het eerst belangrijk om te weten hoeveel gewicht je wilt vervoeren en hoe groot de pallets zullen zijn. Elektrische pallettrucks, variëren van 1000 kg tot 2000 kg. Een andere belangrijke overweging is de lengte van je beoogde lading, aangezien pallettrucks met verschillende vorklengtes en vorkbreedtes kunnen worden geleverd.

De volgende overweging is hoe je de truck wilt gebruiken. Wordt het binnen op een vlakke ondergrond of buiten op ruw terrein gebruikt? Daarbij moet je nog kiezen tussen een handmatige palletwagen, elektrische palletwagen of palletmover.

Handmatig of elektrisch

Er zijn dus drie verschillende soorten palletwagens om ze te besturen. Zo kun je kiezen voor de handmatige palletwagen. Dit houdt in dat je de hendel vast moet houden en tegelijk moet lopen om de palletwagen te laten bewegen. Deze palletwagens kunnen over het algemeen iets minder kilo aan. Dan heb je nog de elektrische palletwagen waarin ook weer verschillende soorten zijn. Over het algemeen hoef je bij deze palletwagen de hendel niet vast blijven te houden en soms ook niet te lopen omdat er een sta of zit gedeelte bij is. De meest luxe is de palletmover. Deze stel je in en voor de rest doet de palletwagen de rest.