Gebruik maken van een dekzeil voor je boot

2 min gelezen
dekzeil

Vaak ligt je boot aan de kant van het water of ergens op een buitenlocatie als je er in de winter niet meer mee vaart, het spreekt voor zich dat je wel de beste bescherming voor je vaartuig wilt. Een dekzeil beschermt je boot tegen alle weersinvloeden, tegen sneeuw, regen of zon is je boot goed beschermd. Je boot blijft niet alleen langer mooi, maar ook heb je langer van de boot plezier. Geen last meer van die irritante en vieze poep van vogels op je plezierjacht. Bij esails.nl heb je voor iedere boot een geschikt doek om deze te beschermen.

dekzeil

Soorten zeil om je boot te beschermen

Boten heb je in verschillende maten en soorten, je kunt niet voor iedere boot hetzelfde dekzeil gebruiken. Vandaar dat er in de webshop onderscheid gemaakt is in bijvoorbeeld het gewicht van het zeil, de sterkte, kwaliteit en natuurlijk de prijs. Voor welke boot je het zeil gaat gebruiken bepaald in grote mate welk soort je nodig hebt. Iedereen kent de zeilen wel waarmee je een tuinset in de winter mee beschermd, deze zeilen gaan over het algemeen niet zo lang mee door de kwaliteit die het zeil heeft. 

dekzeil

Bevestigen van een zeil

Bij het bevestigen van een dekzeil dien je wel rekening te houden met een aantal punten, met deze aandachtspunten heb je niet alleen langer plezier van je zeil maar beschermt het zeil ook het beste. Zorg ervoor dat het zeil nooit zo strak zit dat er geen enkele beweging meer in te krijgen is, voorkom lekkage door ervoor te zorgen dat het water weg kan lopen. Kijk uit met scherpe hoeken en voorkom dat het zeil daar strak omheen zit, dit voorkomt scheuren van je doek of zeil. Bij het bevestigen moet je voorkomen dat je teveel aan een hoog hijst zodat deze af kan scheuren.