Geniet van je motor met deze tips!

2 min gelezen
Direct Motor Verzekeren

Net een nieuwe motor? Natuurlijk wil je dan zo snel mogelijk erop stappen en een mooi stuk gaan toeren. Toch doe je er verstandig aan om je voor te bereiden voordat je spontaan op de motor stapt. In de eerste plaats is het erg belangrijk om je motor te verzekeren. Dit kun je snel doen bij Direct Motor Verzekeren. Netjes verzekerd? Lees dan onderstaande tips voor een goede voorbereiding van je motorrit.

Neem een reservesleutel mee

Het kan je zomaar overkomen dat je tas wordt gestolen. Laat daar nou net toevallig het enige paar sleutels van je motor in zitten. Dat zou dubbel ongeluk zijn, vooral als je een flink stuk van huis bent. Zorg er daarom voor dat je een stel sleutels op een andere plek verborgen houdt. Dat kan met ducttape of een tie rip. Of je geeft een reservesleutel aan een reisgenoot.

Vermijd de spits

‘s Ochtends wil je vaak snel weer op pad. Heb je overnacht in de stad dan kan dat een gedoe zijn door de spits. Om te vermijden dat je een uur vast staat in de ochtendspits moet je rekening houden met waar je overnacht. Kom je ‘s avonds net aan in een stad en wil je ‘s ochtends er snel weer vandoor? Rij dan een stukje door voor een overnachting aan de rand van de stad, aan de kant van je volgende bestemming.

Eet op ongebruikelijke tijden

Ga je echt voor de rit, dan wil je niet opgehouden worden door drukte. Ook niet als je een hapje gaat eten. Daarom kun je het beste de normale eettijden vermijden. Iedereen in het land eet rond dezelfde tijd, dus drukte rond 6 uur is gegarandeerd. Ben je in een ander land aan het toeren, dan houd je natuurlijk rekening met andere tijden.

Organiseer je informatie

Ga je meerdere dagen op pad? Ermee rekening houdend dat je niet overal internetbereik hebt heb je dan een hoop papieren mee. Denk aan kaarten, reserveringen, papieren voor dingen die je wilt ondernemen. Om een beetje orde in de chaos te organiseren, maak je gebruik van een ‘enveloppensysteem’. Voor elke aparte dag gebruik je een envelop voor de papieren die je die dag nodig zult hebben. Volgende dag? Pak gewoon je volgende envelop!

Hou in de gaten waar je bent

Het is niet alleen leuk om te kunnen navertellen waar je langs bent geweest, maar het is ook goed voor je eigen veiligheid. Vooral als het internetbereik slecht is. Als je weet welk wegnummer, kilometerpaaltje of dorp voorbij bent gereden, kun je veel sneller aan veiligheidsdiensten je locatie doorgeven.

Plan niet te veel in

Prop je planning voor je toer niet te vol. Je wilt immers ook nog een beetje het idee hebben dat je op vakantie bent. Vergeet vooral niet te genieten van je reis!