Tomos en Puch

1 min gelezen
tomos onderdelen

Wil je Tomos onderdelen? Kijk dan eens op de website van M2trading. De naam tomos wordt vaak genoemd als je het over het merk Puch hebt. Niet geheel toevallig, want in 1954 was er een fabriek in Slovenië die én Tomos en Puch brommers maakte. Dit was eerst onder de naam Puch, maar doordat in het contract het niet zo goed geregeld was, konden de Tomos onder een eigen naam ook brommers uitbrengen, met dus dezelfde onderdelen. Daarom lijken deze brommers erg goed op elkaar. Vanaf 1954 worden de brommers gefabriceerd en verkocht onder twee namen. In nederland wordt de Tomos nog vrij vaak verkocht, het is erg populair. Kan dit te maken hebben dat wij bij uitstek een goed brommerland zijn? Ze zijn trouwens ook erg bekend geworden in de VS, zie je het al voor je, route 66 rijden met een brommertje?

tomos onderdelen

Onderdelen zijn nog steeds te koop

Omdat Nederland dus zo veel brommers heeft, zijn er ook nog veel onderdelen hiervan te koop. Je kunt dus altijd op de website terecht voor het vinden van een juiste accu, of wiel, ga zo maar door.

Zeker in de jaren 60 en 70 was Nederland een bromfietsland. In die tijd hadden een derde van alle Nederlandse gezinnen een brommer. Daarna kwam de tijd van een 2de auto in elk gezin maar tegenwoordig zie je steeds meer gezinnen overstappen op een scooter of brommer. Dit komt o.a. vanwege de kosten maar ook vanwege het gemak.